divendres, 11 d’abril del 2014

Netejar escombres, baietes, esponges, raspalls i pintes

Escombres ben netes

Posa-les en un recipient ple d'aigua amb una cullerada sopera d'amoníac, durant una estona. Esbandeix-les bé amb aigua neta i espera que s'eixuguin completament abans de tornar-les a utilitzar.

Baietes i esponges com a noves

De vegades, les baietes i les esponges agafen males olors encara que siguin noves. Per evitar-...
ho, prova a posar-les en un bol amb aigua, vinagre blanc i unes gotetes de llimona. Després, posa el bol al microones a màxima potència durant un minut i hauràs resolt el problema.

Recupera l'esponja

Si tens una esponja que fas servir per netejar peces delicades i ha perdut la seva textura original, prova a rentar-la molt bé i a deixar-la en remull durant tota la nit en un recipient amb aigua i bicarbonat. Pel matí, escorre-la i esbandeix-la a consciència; la teva esponja s'haurà recuperat.

Els raspalls també es netegen

Per netejar els raspalls de les sabates, submergeix-los en un cubell amb aigua tèbia i un bon raig de lleixiu. Deixa'ls reposar, esbandeix-los i per acabar, eixuga'ls amb les cerres cap avall.

Raspalls i pintes com nous

Omple un recipient amb aigua i afegeix-l'hi tres cullerades de bicarbonat sòdic i tres cullerades de lleixiu. Posa'ls en remull durant una hora aproximadament. Després, esbandeix-los i deixa'ls eixugar a l'aire. També és efectiu introduir-los en un recipient amb aigua i amoníac. En uns minuts estaran com nous.

Pintes perfectes

Deixa-les durant tota la nit submergides en dos litres d'aigua tèbia amb dues cullerades soperes de bicarbonat. Duraran més.

FONT: Una dona del segle XXI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada