dilluns, 9 de febrer del 2015

Com netejar els terres de ceràmica. 

La cura, manteniment i neteja dels terres ceràmics és molt important per tenir un terra brillant i que sembli nou. 

Per netejar els terres de ceràmica, hi ha una gran varietat de *productes específics, de venda en botigues de neteja per a la llar, que ens ajudaran a netejar i a donar brillantor a la ceràmica. 

Si no voleu utilitzar productes de neteja específics per netejar el terra, perquè contenen productes químics una alternativa és netejar-los amb vinagre. 

Passos: 

1 - Escombrarem o aspirarem tota la superfície amb la finalitat d'eliminar la brutícia i la pols que es troba a les rajoles de ceràmica. Podem fer-ho amb l'ajuda d'una escombra, o bé amb un aspirador. Els accessoris dels aspiradors són ideals per netejar la brutícia de les vores i juntes de les rajoles. 

2 - Omplirem una galleda amb aigua tèbia i li afegirem un *netejador específic per netejar ceràmica. La quantitat de producte, vindrà determinada per les instruccions d'ús. 

3 - Amb l'ajuda d'un pal de fregar, fregarem tota la superfície. Si ho prefereix pot utilitzar un drap suau. 

4 - Un cop tinguem tota la superfície mullada amb la solució, fregarem les unions de les rajoles amb l'ajuda d'un raspall de dents. 

5 - Finalment, omplirem una galleda amb aigua neta i esbandirem tota la superfície amb l'ajuda d'un pal de fregar. 

6 - Per treure-li brillantor, passarem un drap sec o una mopa per tota la seva.

Neteja de les juntes:

Per netejar les juntures de les rajoles, prepararem una barreja d'aigua amb bicarbonat, i les fregarem amb l'ajuda d'un raspall de dents. Un cop ben fregades, les esbandirem amb aigua neta per treure les restes de bicarbonat.

Per donar brillantor:

Si el que volem és donar-li un extra de brillantor, aconsellem fregar la superfície amb una barreja d'aigua amb vinagre, li sorprendran els resultats.

Un cop hagi fregat el terra amb aigua i vinagre, ha de esbandir amb aigua neta i deixar-lo assecar. Finalment passar una mopa seca per donar l'últim toc, que li donarà una brillantor extra.

Consells i recomanacions:

- Aconsellem utilitzar catifes per reduir la brutícia de la casa. Això mantindrà les rajoles netes durant més temps, i reduirà el seu desgast amb el temps.

- Netejar els vessaments de líquid el més ràpid possible, per evitar que les juntes de les rajoles es taquin.

- No utilitzeu productes abrasius per netejar la superfície de la ceràmica.

- Heu d'anar amb compte en donar cops sobre de les rajoles de ceràmica, ja que aquestes es poden trencar amb un impacte fort.

- No utilitzi lleixiu o netejadors basats en amoníac, ja que poden descolorir les juntes de les rajoles.

- Us Aconsellem utilitzar protectors per als mobles i les potes de les cadires, per no ratllar la superfície.

* Assegureu-vos de consultar bé les instruccions d'ús del producte de neteja que utilitzareu per netejar la ceràmica. Fixeu-vos bé que el producte sigui per netejar ceràmica i no un altre material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada