dilluns, 9 de març del 2015


Les humitats i les floridures.

Sempre hem d’estar molt atents a les zones propenses a patir floridures, les zones poc ventilades i humides, per poder actuar als primers símptomes i evitar mals majors com el perjudici de parets, roba i mobiliari així com el perjudici per la salut ja que és un conegut al·lergogen que pot fer augmentar els problemes respiratoris.


Com localitzar el problema.
Abans de poder tractar el problema  cal establir què està provocant-lo. Hem de fer una bona repassada a l'exterior de casa nostra sent més curosos en zones com la teulada, canonades o canaletes. Dintre el principal detonant és la condensació i la mala ventilació dels espais.

Què causa la condensació?
Coses quotidianes com cuinar, rentar, banyar-se i fins i tot respirar,  generen humitat que s'allibera a l'aire. Les concentració elevada d’humitat a l’aire refredat pel contacte amb una superfície freda com un mirall, finestra o paret, es convertirà en gotetes d'aigua. Per això la condensació normalment és només un problema durant les èpoques de fred.

On es produeixen les floridures?
A causa dels nivells d'humitat alta en zones com el  bany i la cuina, les floridures són més  comuns, també en habitacions orientades al nord i llocs amb mala ventilació, com cellers i soterranis. Els immobles de nova construcció amb un assecat deficient d’estructures durant la construcció es veuran afectades en un futur per aquest problema.

Com aconseguir lliurar-nos.
El mètode pot variar segons la localització de la taca.
Per eradicar el problema en el mosaic podem fer  servir un raspall de dents amb lleixiu, o un  remei més natural seria raspallar amb una dissolució de vinagre o fins i tot una  pasta feta d'aigua i bicarbonat de soda. Deixarem  en remull durant 15 minuts i després raspallarem fins eliminar la taca, no us oblideu d'esbandir bé i assecar airejant.

Per tractar la silicona segelladora en dutxes, banys i cuines el millor és reemplaçar-la per una de nova amb un producte específic.

A les cortines de la dutxa podem aplicar una barreja d’una part de lleixiu i nou d’aigua, despès deixar-les en remull una nit, caldrà assecar-les i ventilar-les.

A les parets i sostres hem de contactar amb una empresa especialitzada que localitzi l’origen, mentre ho fem podem aplicar un producte específic demanant consell a un especialista de confiança. Un cop desaparegui el problema caldria repintar amb pintura especial per humitat.

Prevenir sempre és millor que curar
Una ventilació eficaç és vital per combatre les humitats, on no sigui possible hauríem de connectar un deshumificador elèctric, no penjarem mai roba humida dintre de casa i quan es generi vapor ja sigui a la dutxa o a la cuina ventilarem fins que aquest desaparegui.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada